فصلنامه سلام و سلامتی،بهار 1403، شماره 21

دریافت فایل PDF

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1402، شماره 20

دریافت فایل PDF

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1402، شماره 19

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1402، شماره 18

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1402، شماره 17

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1401، شماره 16

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1401، شماره 15

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1401، شماره 14

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1401، شماره 13

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 1400، شماره 12

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 1400، شماره 11

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 1400، شماره 10

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 1400، شماره 9

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 99، شماره 8

فصلنامه سلام و سلامتی، پاییز 99، شماره 7

فصلنامه سلام و سلامتی، تابستان 99، شماره 6

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار 99، شماره 5

فصلنامه سلام و سلامتی، زمستان 98، شماره 4

فصلنامه سلام و سلامتی پاییز98، شماره 3

فصلنامه سلام و سلامتی، بهار و تابستان 98، شماره 1 و 2

 

  • 1402/05/23 - 12:23
  • تعداد بازدید: 737
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

توصیه‌های بهداشتی برای مقابله با تنش گرمایی در مرغداری‌

عوارض ناشی از تنش گرمایی در پرندگان:

دمای عمق بدن پرندگان ۴۰.۵ درجه است و چنانچه این دما به ۳۰ درجه برسد تنش گرمایی شروع می‌شود. دلیل تنش گرمایی افزایش دما و عدم تعادل بین دفع حرارت بدن پرنده در برابر گرمای محیط است. تنش گرمایی باعث له له زدن می‌شود. بافت مغز و کبد اولین بافت‌هایی هستند که در اثر این تنش آسیب می‌بینند. در تنش گرمایی مصرف آب ۸ برابر دان می‌شود؛ در حالی که در زمان طبیعی ۲ برابر است؛ بنابراین بستر بیشتر خیس می‌شود و خطر کوکسیدیوز افزایش می‌یابد و پرنده وزن نمی‌گیرد. به‌دلیل گرما جریان خون به سطح بدن می‌آید و روده‌ها کم خون می‌شوند؛ پس اشتها کاهش می‌یابد.

توصیه‌های بهداشتی برای مقابله با تنش گرمایی در مرغداری:

- استفاده از جوش شیرین در آب برای مبارزه با تنش گرمایی مناسب است.

- در حالت تنش گرمایی باید در جیره طیور از اسید امینه‌هایی که پیش‌ساز ندارند- مانند لیزین- به صورت جداگانه بیشتر استفاده شود تا نیاز پرندگان تأمین شود.

 - مصرف تریپتوفان در جیره باعث کاهش اثرات تنش گرمایی می‌شود.

- در اوج گرما لازم است فعالیت و رفت آمد در گله کاهش پیدا کند. 

- ضروری است با استفاده از یخ، آب مصرفی طیور  ۷ تا ۱۲ درجه خنک شود. 

- از ویتامین c و روی به نسبت مجاز استفاده شود. 

- آب‌پاشی کف سالن و سقف صورت گیرد.

- در اطراف سالن‌ها پوشش گیاهی مناسب برای کاهش تابش آفتاب به سالن موجود باشد. 

- از رنگ تیره برای سقف و پنجره ها استفاده شود

- تراکم در جوجه ریزی کاهش یابد بهطوری که فقط ۸۰ درصد ظرفیت، جوجه ریزی شود. 

- با توجه به این که دان پلت شده دمای متابولیکی کمتری تولید می‌کند از دان پلت استفاده شود.

- در جیره از پروبیوتیک که هم محرک غذا خوردن است و هم به کارکرد بهتر روده‌ها کمک می‌کند استفاده شود

* این تغییرات جیره باید با مشورت متخصص تغذیه و بر اساس علم کافی در جیره نویسی صورت گیرد.

 

منبع: پرتال اداره کل دامپزشکی استان همدان

 

  • گروه خبری: آموزش و ترویج
  • کد خبر : 306185
کلمات کلیدی
tehrani تهرانی

tehrani تهرانی

نظرات

Comments Counts : 0

Leave a Comments

لینک کوتاه